6/18/2009

Kasut dan beg kulit anda adalah babi?

* cantik kan? :')

* cantik sangat kan? :')


* tapi berkulit babi.

saya sangat wish dapat kasut biru yang sgt terang.
berkulit baldu dan sangat unik.
akhirnya saya dapat juga. sukanya hati saya ni.
tapi bertapa taksubnya saya bila jumpa kasut biru ni.
sampai saya lupa pada semua benda, nampak cantik size 6.
saya terus ambil tanpa mencuba. ye kawan-kawan tanpa mencuba.
bertapa huduh dan sangat tak senonoh perangai saya yang satu ini.
kalau pasal membeli belah saya memang boleh jadi rakus macam ni.

bila balik rumah saya terus belek-belek kasut saya ni.
saya sangat terkejut tengok kulit dlm kasut ni.
saya rasa curious. saya ingat lagi saya pernah baca entry ni di sini.
dan memang saya ingat sangat entry ini.
saya rasa sangat terdown dan sangat kecewa.
saya harap sangat kasut ni bukan berkulit babi.
saya pergi kedai itu semula dan bertanya untuk pastikan.
dan dia kata dia pasti tiada kulit babi di kasut itu.
tapi saya rasa curious sangat - sangat.
dan saya berjumpa dengan orang yang sepatutnya.
dan dia kata, kalau dah hati saya rasa yakin saya tidak dapat pakai kasut itu.
dia kata, baik jangan pakai.
haa sudah. akhirnya saya memang takkan dapat pakai kasut tu. :'(

jadi, kepada anda semua di luar sana.
berhati-hati lah. jangan ingat hanya beg dan kasut yang mahal saja
akan menggunakan kulit babi. yang murah pun sama saja.
seperti kasut saya, ianya hanya bernilai RM18.
sedihkan?

baiklah mari bergembira.
sebab anda akan menjadi orang yang bijak mengenal jenis kulit.
tidak perlu berjumpa pakar kulit.
jumpa saja mr.google, perkhimatan beliau sangat hebat.
tak tertanding si hebat yang lain.

ini adalah jenin-jenis kasut dan beg yang mungkin
menggunakan babi untuk menjadikan mereka lembut,
empuk,cantik, dan berkilat.




credit : www.al-azim.com


credit : arsyadmaster.com

** kalau ada 3 tompok dalam satu tu, maknanya tu kulit babi. HATI-HATI**


18 comments:

Ynn. said...

aihhh menakutkan betul ;( abis la kene samak smua ke tak?

dianna said...

to ynn : tahu xpe. memang menakutkan dan sangat menyakitkan hati tau.
i xpakai lagi. dan i pegang pun bahagian luar jer. xkene agaknya.

Ynn. said...

susah la babi ni makin beleluasa =.= benci i, kang i bom smua kandang babi kang eee

*bebel2

azra said...

ala..kasut cntik.tpi ta le pki..huhuh

dianna said...

to ynn : tahu xpe kan. i hope u bom je. bia padan muke. hehe

to azra : kan?kan? cantikkan?
sakit hati i tau :(

sol said...

cool tip! tenkiu :)

dianna said...

to sol : welcome ;)

picco said...

ou2..cmtu ea..oke2;)thnx 4 the information

ween said...

hye Dianna,
salam kenal, hihi :D
I'm one of Mirae friends.
btw this is an interesting topic!
luckly u beli 1 pair only
n it cost u RM18
me pernah beli on9
from Yunique Paradise
kasut mahal gile
bila dpt most of them
ada 3 dots, arghhh!
kena resell balik, sgt kuciwa.
eh eh, emosi pulak.
:p

dianna said...

to ween : hai ween, yeah i know u :)
yeke? laa patutlah i tgk blogshop u,
i pelik jugak, nape u jual wedges cam tu. rupenyer u tertipu. siannya kat u.dieorg xde ckp pape ke kat u pasal wedges tu mule2?

dianna said...

to picco : most welcome ;)

shea said...

eeee!!frustratingnye!! i benci china made nye ni kan?diorg gne kulit b*bi ni pun,kalo ye,inform la kan..geram2 dgn topshopnye shoes yg kulit b*bi pun at least diorg label..yg made in china ke ape,mesti x,kn?

ween said...

Oh oh, not that wedges. but the heels! huhu. em xtau la nak ketegori kan tertipu ke apa, it's pre-order items actly. bila I complain, the seller claimed supplier ckp bkn pig skin lining. tp dah obvious 3dots existed, xkan I nak pakai kut. Nnt smayang pun xsah, adoi.

btw suker bace most of ur entry. u study sama dgn Mirae ke? Kem salam muah2 same dy erk :D

n n pic yg u candite sume cantik! DSLR kah? ops, sorry for the long feedback. Huahua3

dianna said...

to ween : alahai sian u. :(
memang i pun same tanyer die ade pig skin tak, pastu die kate confirm xde.
i ni mmg dah lah rambang mata tgk kasut lawa2kan.
ape lagi. terus lah tak ingat dunia.
but its okay, sekurang2nya kite lebih berhati2 lepas ni kan? ;)

aah dslr. ala biasa saja.
i xberbakat besar. haha

p/s : its okay. i love long feedback.

dianna said...

to shea : aah. mmg membara gila hati tau. jenis nak menipu org supaya beli kasut die kan?kan?

dianna said...

to ween : ween, i nak tgk blog u tapi xleh lah :(

Syaa said...

ooo now i know thank youu diana ! =)

dianna said...

to syaa : most welcome dear :)

Followers