6/16/2009

Tudung Dezahra hanya hebat dinama.

memang saya sangat menyampah sangat sekarang.
okay say tak menyampah dengan tudung dezahra.
tapi dengan dezahra tu sendiri. hmm. sabar dianna.
macam ni, mama biasalah. suka sangat beli tudung yang cantik- cantik.
mula-mula mama nak beli tudung ariani tapi kawan mama dah belikan.
jadi mama suruh lah saya search kat internet tudung dezahra.
mana lah tahu ada jual online kan?

so, saya pun search lah. banyak sangat blog yang jual.
tapi tiba-tiba saya jumpa De zahra punya blog.
yang memang betul-betul blog dieorang.
bukan reseller lah katakan. jadi, dengan hati yakin,
saya panggil lah mama. mama pun pilih 2 tudung.
cantiklah jugak. ( tapi ada awning, saya tak suka sangat )
saya pun hantar email untuk order.
bila nak order, saya sertakan lah code tudung dan details saya.
lepastu saya tunggu sampai 2 hari baru lah dierang reply email saya.

bila dieorang reply email, dieorang cakap.
kalau tudung dah ready, dia akan inform saya.
saya pun tunggu punya tunggu, dah 3 hari, barulah dia bagi email lagi.
dia cakap tudung dah ready dan saya kene bank in duit.
dia bagi masa 3 hari je.
sangat annoying lah. saya tahu, biasalah tu 3 hari kan.
sebab saya pun berniaga jugak. yang saya menyampahkan sangat ni,
dah lah reply email saya lambat, tak cakap sorry ape pun.
tibe-tibe cakap direct je kalau saya tak bayar dalam 3 hari terus nak blacklist.
okay tu biasalah kan. malas saya nak komen panjang-panjang.

lepas tu, esoknya papa transfer dari akaun bank rakyat ke akaun dieorang.
dan saya bagi email cakap saya dah bayar.
dan dia pun cakap dia dah received payment dan akan hantar asap.
lepastu dia minta saya alamat lagi sekali.
padahal saya dah bagi dah awal-awal.
tapi takpelah, saya bagilah lagi sekali, manusia kan mudah lupa.
lepas tu, saya consider esoknya dia dah pos lah tudung mama.
rupanya tak, lusanya dieorang call saya.
tak pasti pasal payment saya. saya pun explain lah.
okay dah settle. lepas tu, esok dieorang call lagi.
cakap tak pasti pasal payment, dan bila saya dah terangkan.
dieorang pun dah okay, dan minta lagi sekali alamat saya.
saya pun dah risau, ini sebenarnya betul ke cara dieorang berniaga?

saya pun bagi je lah sebab xnak bersikap biadap kan.
lepas tu, saya fikir benda tu dah selesai.
esoknya dia call lagi. dia cakap ada dua buyer yang bayar same amount.
jadi die confius yang mane satu. hellllloooo!
kalau ade 2 buyer yang bayar same amount, u xboleh tgk tarikh ke?
dan dan of course lah both of us dah bayar.
thats why lah ade dua amount yang sama. wtheel betul lah.
lepastu die suruh saya faks kan resit pada dia.
okay fine lah. saya faks kan.
then hari ni. tahu x hari ni baru die pos.
dan dan die guna pos ekpres pulak tu.
saya bayar hampir rm200 tau untuk 2 helai tudung.
dan dia hanya pos guna pos ekpres?
saya speechless lah.

saya tak nak lah bagi link die kat sini.
kalian semua kalau search pun jumpa site dia.
saya cuma nak ingatkan anda semua, janganlah mudah sangat percaya orang.

saya sangat pissed off ni. HAHA

2 comments:

Ynn. said...

eyy bia betul ada pulak org mcm ni?
haihh sbb tu i xpnah nk involve dlm business dlm tenet ni, risau u =.=

dianna said...

to ynn : ade sesetengah org kite leh percaya. tp yang ni, nampak mcm percaya tapi sebenarnya hampeh.

Followers