8/03/2009

Manusia perlu berfikir.

hai semua orang. its 8.40 am and im writting this post.
ha ape kejadah nya. sebab i will be back to shah alam 11.40am.
okay semua orang tadah tangan doa kan i sempat sampai shah alam
sebelum pukul 2.10pm sebab i ada kuiz bel. cepat doa sekarang.

okay terima kasih.
as a business women ( ecehh perasan kau ). sebagai seorang peniaga.
secara online, i juga memerlukan keuntungan.
tapi keuntungan yang i ambil i kira betul-betul.
sebab i tak nak jawab soalan panas kat akhirat nanti.

and as a customer, sebagai seorang pembeli.
anda tahu anda ada hak sebagai pengguna kan?
jadi anda jangan lah buta tuli. hak pengguna tu kenapa tak guna?
banyak i lihat di internet ni, mereka yang buat online business.
tapi i bukan cakap semua ye take note ye bukan semua.
ada yang cuba ambil kesempatan. ambil kesempatan. ye betul tu.

disebabkan dia agak dikenali, dia jual barang dia bukan main mahal.
kalau kat luar i boleh dapat RM10 atau dalam blog i boleh dapat RM15.
( ini i bukan ckp versi beli pukal, ni i ckp u beli satu-satu ye ).
tapi dekat blog die sampai RM30. OMAIGOD.
dan i pelik sangat, kenapa semua orang still beli dekat die.
i bukan dengki cuma i rasa YOU PEOPLE SHOULD THINK.

dan jangan bila dah beli mahal-mahal. lepastu notice kualiti kain
cam barang harga RM10 nak ngamuk-ngamuk tulis dalam blog.
salahkan online blogshop dan maki hamun siap list kan sume nama blog.
its unfair lah untuk kiteorang yang tak bersalah ni.
and that the risk you should take when deal in online business.

i bukan apa cuma nak bagi nasihat sebab kadang-kadang manusia tak nak ambil tahu.
banyak blogshop yang boleh dipercayai. i know i know.
kadang-kadang prinsip kita, dont trust anyone.
but sampai bila kan? kita kene pandai lah berfikir.
jangan main hentam keromo saja. okay?

dah pandai kan sekarang?
ok bye. :)

5 comments:

montcherriegallerie said...

sokong 100%...cm taw je sape:D

dianna said...

haha sape dear?

montcherriegallerie said...

hahaha..de la sum1 yg follower die 500++..is it??terbace ritu...haha

batchiwa. said...

OMG DIANNNA!!
i rase i tawu sape u tgh ckp tuh.
i jual shawl kat tp offline.
those shawl same gile like exactly okehhhhh!!
tp dia jual RM 30 AND - SOLDOUT!!
sumpah harga markup gile babs kan wehh. eeei tak puas hati.
kesian customer :|

dianna said...

to batch : tahu xpe. ntah malas nak ckp lebih2. hehe

Followers