9/04/2009

Kalau kita senang ade je orang yang dengki.

berbuka di rumah adalah paling fun :)


:')


adek ; naddia


mina gemok :)



sampai mati pun takkan berpisah.


love love love <3




i sangat rindu rumah pada saat ini jadi i upload semua gambar
yang i amek time dekat rumah minggu lepas. sebenarnya banyak
lagi, tapi takkan i nak letak semua pulak kan? nnt ade pulak
org yang muntah darah dan terberak cirit melihat kebahagiaan i.
eh jeles pulak dia. KAH KAH KAH boo sama dia.

kesian adek i. semalam dia balik rumah sebab bank papa ada
buat majlis buka puasa, then pagi ini die terus balik matriks dia
balik.tak de ponteng kelas cuma tak mintak kebenaran je.
ala lepak ah. bukan budak sekolah pun kan? Boo Boo matriks.
then bila dia balik pagi tadi, lecturer dia nampak. ape lagi.
angin lah kan. dapt pulak lecturer yang baik ( kata lawan ).
terus die serang adek i, siap ckp adek i bakal menjadi
pengedar dadah di luar negara nanti. wah sangat hebat disitu.
lecturer die layak menjadi bomoh dan sangat hebat adek i
menjual dadah di luar negara. dalam negara pun tak sempat
lagi jual dah ke luar negara pulak dia hebat dik hebat dik.

kemudian dia rampas handphone adek i. eh hello?
sejak bila matriks main rampas2 handphone ni bhai?
ni budak darjah berapa ni bhai? hello talk to the hand please.
kemudian kan, dia ini mesti sangat suka stalk life adek i
tau.semua pasal adek i dia tahu.ayah i pakai kereta ape
pun dia tahu.mak i pakai kereta apa dia tahu.ayah i keje
ape die tahu. fulamak stalker terhebat ni.sama lah mcm
orang tuh.eh marah pulak dia.betul lah kau kan stalker
terhebat tak mengaku pulak dia.

kemudian dia buat satu perhimpunan eh bukan satu
perjumpaan lah kan. khas untuk memalukan adek i.
siap mention nama adek i lagi tau. malukan adek i dalam
itu ratus ratus orang. bagus punya akhlak lah ini lecturer.
kemudian dia pergi mengadu domba kekurangan dia
berbanding adek i. die ckp kami orang kaya boleh buat
apa kami suka. eh cik anda silap d isitu. kami masih ade
Allah untuk hadkan batas batas kami. dan untuk
pengetahuan cik, rezeki yang melimpah ruah ni
Allah yang bagi cik. kalau cik ubah sikit perangai cik tu
mungkin Allah juga bagi dekat cik sedikit kemewahan
dunia ni cik.

dan kemudian ada satu ini makhluk tuhan juga hamba Allah
yang kononnya baik dgn adik i, telah tikam adik i.
oh mesti lah dari belakang. kalau dari depan, mesti dia
sekarang dah berhenti matriks sebab kene tumbuk dgn
adek i. KAH KAH KAH tapi ingat lah. orang yang teraniaya
Allah selalu tolong dan doanya dimakbulkan Allah. Jangan
biar dia balas dengan teruk nanti perbuatan anda tu ye.
bawak-bawak lah beringat. mana asal kita. jangan mendongak
ke langit je setiap masa. rendah kan lah diri tu sikit.

i cakap dengan adek i. kalau kita senang memang ramai org
yang nak dengki.ade je yang tak puas hati.kalau boleh dia
nak buat sampai kita jatuh dan tak boleh bangun dah. tapi
i tahu adek i kuat, dan i tahu papa and mama i akan sentiasa
sokong kami. walau ape pun terjadi kan? jangan risau tau dik :)

alhamdulillah i sangat bersyukur dengan kehidupan i sekarang.
terima kasih dengan Allah. beri lah kebahagian ini untuk
selama-lamanya boleh? :)

14 comments:

BelleSley said...

buweekkk, jgn tampa aku.
papa u pki kete ape eh?
mama u pki kete ape eh?
aku pn nk jd stalker.. haha

weyh adik ko tuh matriks mane??/

.rafiq. said...

wah detail nye lecturer tu tau. macam nak mngorat pun ade.

farah said...

err,

kena tikam dari belakang ye?

:P

btw, gambar no 2 tu comel tau.

:)

dianna said...

to meme : haha ala tampa manje je. bergurau senda lah kate kan. haha kate stalker. pergi ah cri sendiri. :P

dianna said...

to rafiq : haha lesbian kot?

dianna said...

to farah : aah dri belakang yang hehe
oh thanks thanks :)

chipsmore said...

ala..biase la 2...sampai bebila pon...xkan de org yg puas ati ngn kite..kita xleyh puaskan ati sume org...xleyh..mmg xleyh..caya la...just enjoy ur life ;)

chipsmore said...

ala..biase la 2...sampai bebila pon...xkan de org yg puas ati ngn kite..kita xleyh puaskan ati sume org...xleyh..mmg xleyh..caya la...just enjoy ur life ;)

dianna said...

to chipsmore : yeah betul tuh. enjoy life lagi bagus kan?? hehe

Nur Renaddia Redzuan said...

haha long, adik nangis kot bace entry yg ni. terharu. i love you a million red m&m la. lgpun lecturer yg tak brape nak kaya tu, mmg nth pe2. ingat hebat la dpt malukan org dpn org ramai. adik dpt 4 plat nnt ciap r. adik tampal slip result tu depan pintu bilik die. dpt 4 plat senang ckit nak jual byk2 dadah kat anak2 die. hahahha

dianna said...

hahaha tahu xpe kan? papa ckp org mcm tuh ade masalah jiwa. lepas tuh papa ckp yg pasal die ckp kite kaya tuh kan, papa ckp dah tahu xpe lah cikgu.tak payah saya nak sedarkan cikgu hahahaha

sasha* said...

u pun lucky dear ada family yg very supportive.ok?

<3

dianna said...

to sasha : thanks :)

ELLy said...

dulu ko kne ngn cikgu siti hajar..skunk...
ap2 la dunia ney..

Followers