10/22/2009

Can you keep a secret?

eh aku bagi tahu, kau jangan bagi tahu org lain tau.

pernah dengar tak ayat tu? banyak kali i dengar, kadang2 i pun
buat benda yang sama jugak. kadang2 tak mampu nak simpan
rahsia sorang2, jadi kena ada org lain yang tahu jugak untuk
menyedapkan hati ni. tapi kalau i nak bocorkan rahsia pun,
it depend on what type of secret and to whom i will reveal it.
selalunya my best friend akan tahu everything but kalau kat uitm
ni, mmg terpulang kpd jenis rahsia yang i simpan lah. kalau
terlalu sensitif, i simpan je sorang2 tapi kalau macam hangat2
taik ayam je i cerita dekat ieka :) hee dia comel okay.

anda semua pernah dengar tak, mula2 kita kwn baik, cerita
lah rahsia bagai. rahsia org tu, rahsia org ni, rahsia diri sendiri.
tapi bila dah gaduh, habis semua rahsia terbongkar? pernah
dengar tak? pernah berlaku tak dekat diri you all?
bagi i, time kecik2 dulu pernah lah, tapi sekarang malaslah
nak jadi penjaja cerita. bagi i, kalau gaduh gaduh lah.
tak payah nak bocorkan rahsia kan? walaupun kita geram
sgt ke ape ke kan? anyway, i dont mean nak sindir sesiapa.
it just a random tought from me. :)

anyway, how about you? can you keep a secret?

24 comments:

Noorlaila Mohamed Nor said...

depends
kadang2 simpan
kadang2 x
huhu
kalau benda best tu rasa nak sebarkan je ke seluruh alam

kuch said...

haha..
ini pengalaman aku la.Member cerita rahsia kat aku.Pastu mesti member cakap,"jgn cerita kat orang taw!"
Pastu aku lak cerita rahsia member aku kat sorang member lain.ayat last, "aku dah cerita kat ko nih,jangan ko sebar-sebarkan pulak".

lepas tu member yg baru dengar tu pulak,cerita kat sorang member lagi.Ayat last dye tetap sama."aku dah cerita kat ko nih,jangan ko sebar-sebarkan pulak".

hahaha,tetap akan bocor juga.takleh nak elak.tapi masing-masing diam la.

farah said...

senang senang kita luahkan dalam diari je.

kalo luahkan pd org, blom tentu lagi dorg tak bocorkan.

haih.

sasha* said...

yes i am.selalu yg simpan rahsia teruk,ngumpat ke apa i boleh trust kazaa.kalau pempuan ada 2 org yg i boleh caya.pnh gak gaduh manja-manja dgn dorg tp benda tu still tak terbongkar la.hehe.kalau rasa mcm tak boleh nak caya org,baik simpan kan.bahaya :D

dianna said...

to norlaila : haha gile kejam. tp kdg2 i pun rase nak buat mcm tu jugak. hehe

dianna said...

to kuch : hahaha kau ni mmg tak reti simpan rahsia. haha

dianna said...

to farah : heee but i xsuke menulis lah :(

dianna said...

to sasha : yeah betul2 :)

ween said...

I bole simpan rahsia, sila beritahu rahsia u pd I. hehe ;p

ღn0n0iღ said...

Yerppp..
Actually Noi boleh simpan rahsia bila orang tu cakap "ni rahsia tau"..kalau orang tu tak warning.. Noi akan btau le kat bff (Kalau perlu le)..takde la yang sebok2 bgtau kalo tak perlu..

Anyway..
Noi ni tak pandai sangat berahsia tentang diri sendiri =P
tu yang payah tu kan..
senang2 je orang tau apa kelemahan kita.

sasha* said...

i ada diary tp kn mcm takut org baca je haha.lepas tulis tahun depan buang heee

dianna said...

to ween : okie dokie ween :)

dianna said...

to noi : hehe same lah. kene bg tahu ni rahsia tau. baru tak kan bg tahu org lain. hehe

dianna said...

to sasha : ala penat je tulis. nape buang? sorok lah. hehe

bud said...

secret..berat tu..i carry a lot of it..

kuch said...

ala..walopon rhsia disebar, tp orang laki tak ckp2 sgt..just snyap2 je..

fitriah said...

senang2 xyah cite kat org..hee

chipsmore said...

selalu dah jadi macam ni..menyampah...

tripleDOUBLEeu said...

shh boleh simpan rahsia tak ? i cmmnt u punye entry ni tau .
shh boleh simpan rahsia tak ? i pon pernah macam tu . konon simpan secet , tapi lastlast bagitahu orang laen.


SHH , BOLEH SIMPAN KAN ?

dianna said...

to bud : oh yeah? mesti u ni leh di percayaikan? mesti sume org cite rahsia kat u.

dianna said...

to kuch : isk ye ke?

dianna said...

to fitriah : hehe aah kan?

dianna said...

to chipsmore : aah menyampah jugak kadang2.

dianna said...

to tripledoubleeu : hehe maybe lah. terpulang pd individu :)

Followers