10/02/2009

Dont you dare ride a cab alone

im supposed to write this entry on wenesday, but im so busy
with everything that more important :)

ok mari i nak cerita perkara sangat penting dengan anda
semua. hari rabu lepas, i balik dari kedah ke shah alam.
naik fire fly and arrive kat subang airport. subang airport
nak ke shah alam tak lah jauh sangat. dalam 20 min je tau.
jadi, selalunya my friends yang akan ambil i, but i rasa mcm
takkan lah selalu nak susahkan my friends, jadi i call teksi.

nak kata i selalu naik teksi ni tak lah. sbb i kan ada kereta,
so semua pun pergi sendiri jadi jarang lah naik teksi. pernah
lah dalam 3 kali naik teksi ni time dulu before ada kereta.
but bagi i pandangan pertama i pakcik ni baik lah.dia tak tua.
dalam 40an macam tu lah. i mmg selalu judge org.kalau i
nampak dia baik, terus i akan bg tahu dia baik kat semua
org.tu sebab i call dia untuk ambik i dari subang ke shah alam.

tiba2 otw nak balik shah alam before sampai tol, dia kata macam
ni.

he : adik, boleh tak singgah rumah abg kejap?

me : kenapa?

he : ade kwn abg ni mengandung, die mengidam nak mkn kuih
raya, abg nak ambil kuih kat rumah kejap lepastu terus hantar
adik sekali dengan bagi kuih dekat die.

me : haaa?

** i cepat2 amek hp i, because i know, something is wrong and
bila pegang je hp.

he : ha takpe lah dik, hantar adik terus jelah.

me : ok

dalam kereta tu, i baca lah ayat kursi banyak2 kali. i want to
read Yassin but i tak hafal and i will make sure i will remember
it sebab Yassin boleh jauhkan benda buruk jadi dekat kita.
it such an unexplained feeling i got there. i rasa takut sgt.
i know lah i tak cantik, but maybe dia boleh rompak i.
lepas tu bunuh i. ya Allah simpang malaikat 44. jauhkan lah
benda2 buruk macam tu jadi dekat i dan semua org dlm
dunia ini.

i bukan nak tuduh pak cik tu akan buat benda bukan2. but
cara dia. kenapa mesti nak amek kuih tu time nak amek i?
kenapa tak ambil kuih sebelum ambil i? then perempuan
tu takde suami ke sampai nak suruh pakcik tuh? and kuih
raya? omg rumah dia takde kuih ke? entahlah maybe nthg
bad will happen or pakcik tu tak niat nak buat ape2.
but we have to be careful. org kata lebih baik mencegah.
kalau benda dah jadi, nak nangis air mata darah pun tak
guna. its such a great lesson for me. i will never ride a cab
alone anymore. ANYMORE.

everybody take care. :)

1 comment:

Liyanaa. said...

huih serius takut kalau i pn rasa nak terjun dari kereta tu tau T_______________T alhamdullilah u selamat dear. lain kali jgn naik sorg2 tau sgt bahaya kalau dia rompak and rape or kill kite nnt ya allah minx jauh la :((

Followers