10/16/2009

Garmin XT on Nokia 5800


anyway, now i guna nokia 5800 express music. sgt seronok
memakai hp ini tau. pada mulanya i craving for iphone. but
lepas dah guna iphone, sgt lah mensusahkan dan mengannoyingkan.
jadi papa belikan i nokia 5800 express music ni. dah lama dah
i pakai, i just cant remember when. tehee

back to the topic, i just found out a month ago about this gps system.
daripada my uncle :) so, i ni memang selalu sesat & tak ingat jln.
jadi i rasa it will be usefull for me. lagipun its free. yeah percuma.
just download it, and install dekat my hp and tadaaaaaaa.


after u all dah install, nnt u all akan jumpa ni waktu mula nak buka.
jadi, anda pergi dekat view map ( unt gps detect dimana anda berada).
then lepas dia tulis ready to navigate, just click the back button,
and pergi pula dekat Where to?

ini dimana korang berada lah. searching for satellite makan masa
lama sikit, kalau nasib baik 5 minutes kalau nasib tak baik 30minutes.
jadi temanya, sabar je lah :)

ini lepas anda dah click dekat Where to? dia ada banyak cara unt
cari jalan or tempat yang anda nak pergi. tapi i lagi suka pergi
dekat point of interest terus. jadi click lah dekat point of interest.

dekat sini ada banyak choice, kalau anda malas nak tulis ( kalau
rajin pergi dekat spell name ) cthnya anda nak pergi makan kan,
just click food & drink nanti dia akan keluar list tempat makan yg
terdekat dengan anda. macam ni.

ye ye. i berada di shah alam ye kawan - kawan :)
yang paling i suka pasal gps ni. ianya sgt worth it.
cthnya anda salah jalan kan, ia akan recalculate balik
and tunjukkan anda ke jalan yg benar. haha kiranya ianya
macam sgt best sebab walaupun sepuluh kali kita salah jln,
ianya tetap berkata dengan tenang turn right and left and die.
haha okay die tuh tipu ye kawan-kawan.

so, dengan baik hatinya i bagi link ni ye kawan-kawan.
sila download tau unt kesenangan anda. kalau tak nak pun takpe.

Garmin XT

hp yang boleh download garmin ni adalah Symbian OS phones
sahaja tau. kalau ade ape-ape nak tanya. sila lah tanya :)

6 comments:

sasha* said...

bestla hp u.i punya hp dh rabak.u tau dear.hp i dh 2 kali kene telan masuk dlm toilet bowl hahaha

Kennee said...

Wow...bagus jugak... tak payah ler beli Garmin separate... ^^ dah nang dan klik klik...

ღn0n0iღ said...

Bestlah dia ada phone canggih. Noi nak ada hp canggih gak tapi asyik tak terbeli.. T______T

Dianna..
Kalau nak gi rumah noi confirm tak sesat le ni.. Meh meh meh..ehehe

dianna said...

to sasha : haha hp i punyer dulu pun slalu sgt masuk jugak. lepas tu i korek2 hahah

dianna said...

to kenne : yeah betul2. jimat kot. hahaha

chipsmore said...

rasa macam nak curi henfon nih..hehe..

klik iklan nuff anda ;)

Followers