10/06/2009

You should not SMS when you are driving.



hye people. i dont know why lately ni i suka sangat post benda
berkaitan dengan accident ni kan? bukan ape, i rase patut lah
semua org tahu bahayanya kalau kita tak berhati - hati di jln
raya kan? kadang2 bila kita hati2, org lain yg tak hati2, last2
kite pun kene jugak kan?

anyway semua orang kene ambil peranan, pemandu jalan raya
sekarang memang macam beng tau, tak reti nak tolak ansur
and bagi peluang, macam die sorang je nak cepat org lain ni
nak lambat agaknya. ish sakit hati juga dengan pemandu moto
yang tak reti nak jaga keselamatan diri sendiri. tahu tak kalau
moto ni kene langgar, dieorang yang akan kena paling teruk
sekali? tapi dieorang tak fikir pun kan? hish lagi satu pejalan
kaki, dia ingat semua kereta nak berhenti untuk dia agaknya.
sakit jiwa betul kalau i nak ckp pasal semua benda ni.
just watch the video. learn from it.

bye people :)


8 comments:

sasha* said...

memanggla sgt bahaya dear.kazaa suka balas sms sy kalau dia atas moto.risau je.u sehat?

dianna said...

heee motor lagi bahaya tau.
takutnyeee. suh lah die berhenti tepi. mmg nampak poyo. but unt safety kan sygg. ape slhnya.

im doing great darling. hbu? :)

sasha* said...

tulah kdg2 ingatkan dia dh smpai rumah ke apa sbb dia reply msg rupanya dia reply atas moto.hish i tak dpt bygkan kalau jd pape time dia tgh nk balas sms i :/

i ok je.sehat walafiat huhu.u u.i dh beli shawl mcm u :)

u,cmne nak paste code nuffnang tu ek?i tak jumpa la code dia.can u do me a favor?

dianna said...

yeah of course dear. u tgk cth ni. kalau xphm tnye lh.

http://www.nuffnang.com.my/blogger/blogspot/

kenwooi said...

scary video clip..
looks real!

kenwooi.com

dianna said...

yeah it is. real sgt kan.

sasha* said...

yang,i tau cmne nak paste cuma i tak jumpa code dia je.u ada code dia tak?thanks a lot babe

dianna,nanti i upload gambar i pakai shawl k.hari ni first day pakai gi ofis.malu blushing hehe

dianna said...

heheh okay babe :)

Followers