11/06/2009

Better person.



not to anyone to be specific. i baru melepasi satu tahap hidup yang
sukar sejak akhir-akhir ini. tapi macam biasalah i kan kuat, i mesti
lah sentiasa gagah perkasa macam hulk ke ataupun rekeshi. kan?
tapi semua tu ada hikmah eh bukan, bukan hikmah cerita indon tuh
itu macam kurang kene mengene sikit ye di situ. jadi kite abaikan.
maksudnya adalah ada hikmah disebalik semua yang berlaku itu.

i belajar jadi orang yang lebih sabar dan i belajar pandang sesuatu
dari pelbagai sudut. anyway, i see things differently and sometimes
people memang susah nak paham i. tapi tak perlu susahsusah sebab
i tak perlu kan pemahaman anda, sebab sekarang dah tak belajar
bahasa melayu, pemahaman pun dah takde, jadi buat apa anda nak
pemahaman la.. DANGG terdiam disitu.

i learn to forgive but i still learn to forget. susah tahu tak?ingat senang?
anda semua bantu lah i beramai ramai dengan menceriakan hari i
yang semakin ceria ini. boleh? adik i yang dua ketul tu, selalu ckp
i bodoh sebab i baik sangat dengan orang. mesti semua orang tgh
pengsan sekarang kan?sebab macam tak wujud je kebaikan dalam
diri i ni kan? hee itu lah anda semua selalu lah macam itu, menghina
i dalam diam dan dari pelbagai sudut. takpelah. i berasakan ini
adalah satu perbuatan yang baik. kenapa seperti tidak paham disitu?
sebegini, i merasakan membuat baik dengan org walaupun mereka
membuat jahat terhadap kita adalah perbuatan yang baik. betul tak?
sebab sekarang ni i tengah geng dengan Allah, jadi dia saja yang balas.

eh agak panjang pulak entry kali ini. mengapa ye? oh mungkin
sebab i mahu semua orang tahu. yang ini semacam ada six sense
tau tak? macam i boleh mengetahui jika seseorang itu menipu atau
i boleh tahu if there is something wrong. but i just pretend macam
i tak tahu atau i pretend seperti i ni suci suci tidak tahu untuk tidak
mengeruhkan keadaan. cuma sekarang i terasa bosan dengan pelbagai
penipuan dan kebaikan yang dibuat-buat orang. jadi i hanya mampu
biar dan senyum. diam bukan bererti kalahkan? i wish to be a better
person,. :) how about you?

4 comments:

WaA said...

oit bdak
diam ley tak
bebel je
hehehe
kite da abes exam
kekekeke
papai

izzahfarhana said...

smile always diana =) be positive.bz2 xm smpat lg mncelah.hee

Noorlaila Mohamed Nor said...

i pun susah nak lupakan
dan memang spesis pendendam
huhu :p

ღn0n0iღ said...

Ok lah tu berbuat baik pada orang yang buat jahat ngan kita, tak salah pun =)

But......
Melupakan apa orang yang dah buat pada kita memang susah kan? (T_T)

Followers