11/04/2009

Selepas buat seks, dia mengandung dan gugurkan.


hai semua orang. maaf tau kalau entry kali ni buat korang geli
atau nak termuntah atau nak tergedik atau nak ternangis ke ape.
kalau tak suka, boleh scroll cepat-cepat. :)

tadi waktu google ade terjumpa gambar gambar ni. memang
sangat terkejut lah dan baru tahu sebenarnya macam itu jadinya
kalau kita gugurkan anak.kesian budak itu tak bersalah, dia
dibunuh jugak akhirnya. padahal, orang yang membuat seks
itu yang salah. buat seks sebelum berkhawin, lepas tu mengandung.
lepas tu gugurkan anak. lepas tu buat lagi. lepas tu buat lagi.
entah apa-apa. macam takde akal nak berfikir.



ini first process. tengok pun dah tak sanggup.
bayangkan lah kesakitannya.





sebenarnya ada banyak lagi gambar baby ni. tapi i tak sanggup
nak tunjuk dekat sini.



ini pulak kalau gugurkan secara pembedahan. i mean kalau baby tu
dah besar. dari segi logikal, sanggup ke seorang manusia nak buat mcm ni?





Na’uzdubillah, tak dapat i nak bayangkan ada juga manusia yang sanggu buat 
macam ni. kenapa tak fikir dulu sebelum buat? i buat entry ini bukan untuk
kondem sesiapa, i just nak bagi pengajaran and nak semua orang tahu 
sebenarnya apa yang terjadi kalau sesuatu yang kita buat tu kita tak fikir.


all picture credit to : http://idealismeku.wordpress.com


29 comments:

Haneem said...

Haishh.
tak sggp btl tgk pic2 tu.
mcm mn lah org blh xtkt nk bt bnd2 tu.
enth mcm mn lah blsn dkt sn nnt.

jauhkanlah aku dr bnd2 ni.

=(

Noorlaila Mohamed Nor said...

haiwan pun sayang anak
tau jaga anak
tapi sesetengah manusia tu
langsung xde perasaan
tau nak seronok je

hannamaruku said...

takpe.
tengok la akhirat nnty Tuhan balas macm mane.
tgk la cmne anak anak tu buat blk kat mak bpk die yang bangang takde kepala hotak tu mcm mane.
sumpah i like this post.
its a pengajaran for people, and let people think about it, deal with it.

fitriah said...

ya Allah!

takot tengok :(

asryn said...

waaaa .sangat takut kot tengok pic tu semua .adoi .

Liyana said...

kejam manusia..

hai diana...thnks dtg blog sy..
xleh send guna shoutbox..i pn x phm nape..
niway, jom singgah lagi..if fllow lg i suke..ekeke

IxoR@ said...

Mengucap panjang.....

Tak sanggup nk komen dah ni....

IeYzA said...

Ya Allah...ape jenis manusia cam gini yer...sanggup wat gitu pd yg tak berdosa...tunggula pembalasan pada akhirat nnt

Syafiq said...

Sedih sungguh. Nyawa seseorang di akhirkan bergini.

kuyie said...

nyawa manusia yg xbersalah jd gadaian...

manusia semakin kejam...HAIWAN yg DIHARAMKAN pon xwat mcmni...

fikirkan2...adekah manusia itu haiwan..??

*manusia yg ditujukan ialah manusia yg melakukan perkara seperti entri tersebut....

arque said...

ades.lain kali pakai laa protection ke ape. ;P

oranglidi said...

pehh.. nk trmuntah den.

ni la manusia..

.Anna. said...

ya allah.
kejamnya manusiaa.

Luth Textile said...

gila sedih!

sharamli said...

xsanggup nk tgk..

JMR said...

too bad...smpai hancur bdn baby tu..tkotnya...:-(

JMR said...

too bad...smpai hancur bdn baby tu..tkotnya...:-(

fireworks clothing said...

tak taula nk kategorikan dorg ni.nak kata binatang,binatang pn syg anak.buat sesuatu tak pikir kesan dia kan.ya Allah..

fireworks clothing said...

alamak yang tersalah komen guna blog kazaa hihi :P

cik nur said...

gile taku tgk2 gambar nie sume..
org yang wat teja nie sume..
mmg lansung tak guna otak dan tak ada hati perut..

s h a r v i na said...

tkt sgt tgk picca2 kat entry nih!

Syazwan Sadali said...

i hate abortion!

QQQ said...

Bagi aku fenomena pengguguran bayi ini adalah imbal balik daripada proses pemodenan dan pembangunan secara zahiriah dan duniawi tanpa mengambil kira pembangunan dari segi batiniah dan ukhrawi.

Di Malaysia, aktiviti pengguguran secara sah masih belum lagi mendapat tempat seperti dinegara-negara maju yang lain, tetapi pengguguran dengan mendapat pengawasan hospital dan doktor yang sah boleh dilakukan atas dasar keselamatan dan kesihatan dan ia masih bergantung ke atas kehendak incividu itu sendiri dan undang-undang yang telah ditetapkan.

Sebanarnya, di Malaysia sendiri juga terdapat beberapa klinik dan hospital swata yang boleh dibayar untuk melakukan pengguguran haram. Mak Bidan di kampung pun ada.

Pada pendapat aku, jika ini adalah satu gejala, ia sudah terlambat untuk di ubati.

Kita, sebagai rakyat Malaysia sama-sama la tanggung bahana aktiviti ini.

Jard The Great said...

eiiiii..kejammmmmm.. huhu

HonEyBuNNy said...

takotnya ila tgk..biar la allah saja yg bls d akhirat nti wat bayi yg xberdosa cm tu..sgt kejam..binatang pn tau sygkn anknya...

queen ♥ lyana said...

uihhh i takottt x leh nak tengok sume gambar2 tu...

Berani buat kenalah berani tanggung. Jangan nak tambah dosa kat baby macam tu.. huhuhu

Insaf Insaf Insaf

baitycariem said...

arghh ngilu tgk pic tu!

syakey said...

ciptaan Allah d musnahkan
mmg terlaknat lahh org tuh nnty...

cik putri said...

OMG. kesian gile.

Followers