12/13/2009

Artis pun suka makan ikan sardin

hari ini adalah hari gembira i. sebab apa you all rasa?
sebabnya adalah :

1. Mama dah keluar hospital
2. Dapat 2 shawl dari kawan blogger
3. Mama masak ikan sardin favourite

hari ini sangat happy sebab dapat tolong mama masak. selalunya
malas nak tolong tapi kali ini erm bukan. sejak akhir2 ni i rasa mcm
big enough to be mature and learn everything about life. so, rasa
tanggungjawab tu tiba tiba ada nak tolong mama buat macam2. hehe



1. goreng ikan tanpa kuahnya. bila dah masak masukkan bawang & lada.
( bawang besar, bawang kecik, bawang putih & lada hidup )




2. Kemudian gaul2 lah sampai sebati. sampai bawang semua dah masak.
jangan lupa masukkan garam dengan ajinomoto.




3. lepas tu masukkan kicap sikit untuk bagi ada warna hitam.
kalau dah letak garam banyak, jangan letak kicap banyak sgt. nanti masin.




4. lepas tu, keluarkan ikan tadi letak dalam pinggan. masukkan
kuah sardin tadi dan masak dalam beberapa minit.




5. Dan curahkan kuah tadi ke dalam bekas ikan tadi.
Tadaaaaa. ready to eat.

simple je mama masak malam ni. mama pun tak berapa sihat lagi.
nanti kalau mama masak sedap2 lagi, insyAllah i akan upload
dekat sini. :)

13 comments:

~pendekgemukbertompok.~ said...

pja sukkeeeee sardinne!!!!hehe..

Sharinginfoz said...

ikan sardin sodap.. tapi tak nak le hari....

@juera said...

terliur weh tgk ikan sardin tu..dh lma x mkn simple2 mcm ni..huhu..

Redbloodsnow said...

nangis sardin ko tuh weh yang oiii. wat kak zie ngidam jek...dushh dushhh

Syazwan Sadali said...

erk..knape lain je cara masak sardin neh?hehehe..mybe lain org,lain caranya kan ;]

sasha* said...

sardin sesekali mkn sedap jugak :)

mAr@ZiEy said...

Waa....nak makan lauk sardin tu...nak gak!!!!!!!!!

suezensuzanna said...

owhhhh.....mmg nmpk sedap tuh.....nk sket leh?

nurain rodze said...

nyum2 .. sodap nyo ~
nak p kedai beli sardin

Naddia Redzuan said...

ape kes? nak wat adik terliur la ni? tak pe, tngu la adik balik khamis ni. siap siap.

Noorlaila Mohamed Nor said...

sedap okeh!
kena dengan nasi panas
telur goreng
ohhh lazattt

yAtie -sB- said...

hurmm..
Nyummiesss :)

t'liur + lapo plak :)

¿n0die? said...

haha. my mom blk mekah 1st thing 1st de carik sardin!

Followers