12/28/2009

Contoh masyarakat Malaysia yang tiada tanggungjawab.

or else i boleh cakap sikap yang biadap. boo sama dia.
sakit hati tak kalau nak tido tapi takde tilam atau bantal?
sakit hati tak kalau nak makan tapi takde makanan?
sakit hati tak kalau nak kencing tapi takde toilet?
sakit hati tak kalau nak tengok tv tapi takde cite best?
sakit hati tak kalau macam ni?



tak clear? scroll lagi.




tak clear lagi? scroll scroll




clear enough?

yes. i memang sakit hati. tadi waktu i nak melintas jalan, dah lah
banyak kereta, time orang balik kerja pulak tu, i nak picit benda
nih, tibe2 ada shingam kat situ. mesti orang yang buat ni dia mmg
saja nak buat mcm ni kan? yelah saja nak bagi tangan org lain kotor.
saja nak suruh orang cakap euwwwwww kuat2 kan? sangat tak
munasabah perangai orang macam ni. disgusting.

mcm ni ke perangai masyarakat Malaysia?pengotor,tak bertanggungjawab,
tak menjaga harta benda awam. macam ni ke yang kita nak
bangga kan sangat dengan Malaysia. yes i know. bukan semua
orang macam ni, but have you heard about disebabkan nila
setitik, rosak susu sebelanga? oh tolong lah suruh i bersabar.

tolong semua orang jangan ada perangai buruk macam ni.
tolong lah buat supaya kita ( Malaysia ) dipandang tinggi
oleh orang lain. oleh pelancong, oleh pelajar asing, oleh siapa2
je lah. boleh tak? boleh tak belajar jadi manusia yang bertamadun,
supaya kita boleh dihormati. supaya bila kita pergi negara orang,
kita boleh ckp dengan bangga im from Malaysia dan org tu
akan angguk dan tepuk belakang bahu kita dan ckp syabas, ok tipu
mungkin orang akan senyum dan tiba2 ambil kerusi untuk kita duduk.
bukan bila kita ckp im from Malaysia orang akan senyum sinis dan
ckp oh this price is fixed oh. no negotation oh. 

okay enough. ambil cermin pandang muka sendiri dan fikir.bye

10 comments:

Fiq said...

gila ah. mmg kurang ajar org itu.

Sesumpah said...

huduhnya :0

ween said...

euwww. lain kali tepek lah di muka sendiri. grrr

░♥si lampu neon♥░ said...

eeee jagatnye!

fitriah said...

tak senonoh!

[s][u][e][h][a][n][n] said...

makan pandai..buang x reti cehhhhh

noin said...

so, u cross the road tekan dulu ke tak? ngee.. sian je

@juera said...

so bad..tnh spo la pnye keje tu ekk..

lassiegewdix said...

aiyax.
pe motif idup owg 2 tepek kt stu eh.
ish ish.

Redbloodsnow said...

haiippp!!! hampeh itu olang. keji wooo.

Followers