12/01/2009

Khawin muda.

i ada seorang cousin yang bernama Mimie, she already married.
she only 21 years old and married. How can i say about that?
eh ini bukan khawin paksa tau, ini khawin cinta dan suka. paham?
i love to see them, dalam umur yang muda kak mimie and abg kherol,
dah belajar apa itu tanggungjawab & kesabaran. hehe and the husband
is so caring, everytime pun nak call kak mimie tanya kat mana apa
semua, risau sangatttt. ;)



anyway, apa yang i nak cakap ni bukan pasal kak mimie. tapi
pasal khawin muda, kak mimie tu salah satu contoh. yelah i nak
ckp pasal khawin muda, mestilah i kena paham kan. kang i main
cakap tak tentu arah kang, ada pulak yang saman i. hehe

sekarang ni, ramai yang i tengok khawin muda and for me i think
it is good, young people learn earlier about responsibility and all
sort of adult thingy. and kalau mereka dapat anak, mereka masih
muda walaupun anak mereka dah besar. hee kan? kan?

sometimes rasa nak khawin muda ( harap papa tak baca ni ). hehe
but banyak benda i nak capai lagi dalam hidup i ni. jadi byebye
to khawin muda. nanti tua sikit i khawin lah. im planning to get
married when im 26 y/o but it just a planning, maybe umur lebih
dari tu ke khawin, tapi kalau dah jodoh nak khawin awl, i khawin
je lah. hikhik muka i memang mintak penampar dengan papa ni.

anyway, how about you guys? nak khawin umur berapa? apa korang
fikir pasal khawin muda?

17 comments:

Rara said...

i suka sangat entri ni. sebab i dikira bakal kahwin muda. tahun depan i berkahwin masa usia 22 tahun =DD

tapi ada orang kutuk², cakap tak puas enjoy apa semua T__________T and cakap orang yang kahwin muda adalah desperate. tapi bagi i orang yang cakap macam tu adalah dengki, it is true? :P

i suka cara u. u cakap u tak boleh kahwin muda tapi u tak kondem pun orang yang kahwin muda =))

its naddy. said...

dah 'chop' nak kawen umo 24!
a suitable age for women.
:))
another 5 years to be a single lady!

dianna said...

rara : oh mmg lah sygg. dieorg xphm sbnrnye and xpernah ade org terdekat kawen muda kot.

ehhhh nak kawen jgn lupaaaa i hehehe :)

dianna said...

naddy : hahah chop tuh.

Rara said...

dianna, i takkan lupaaaaaaaaaa untuk jemput u. tapi nanti baru berbincang sama ada nak buat dekat johor atau kl je =P

i rasa dekat johor nikah je kottttt.

chah~ said...

huhu.. i bf pn xde.. x pnah pk lg pasal kawen.. hehe..

tp my bestfriend kawen umo 19. muda kan..? skang ni umo 21 anak dh 2.. hoho. selang setahun anak nye.. masa dpt anak 1st, husband dy final yr.. bile konvo, bgmba skali ngn anak.. sweet jer.. skang ni husband dy da jd eng. petronas..

kawen muda ni oke gak sbenar nye.. bg yg tgh in love tu bole elak kn maksiat.. hehe..

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~
takde bf~
so tak tau nak kawen bila~

-niesa amer- said...

dulu rasa i nak kahwin lambat jugak, rasa tak nak kawin awal.

but bila tengok banyak young parents, seriously i adore them dan i pun nak jadi young parents jugak.

bukan i nak kawin muda sebab dh gatal sangat ke ape. but i want to be a parents at such a young age.

zahidahadi said...

i tringin nak kawen mude..tp i tade calon la pulak;)

zahidahadi said...

i tringin na kawen mude..tp i tade calon lagi pulak..hahaha;)

dianna said...

rara : waahhh bagus. kalau kawen area kl, comfirm i pergi :)

sasha* said...

i tunang umur 23 kawen 25 kot haha hopefully.i cant wait to share my life with him.bila bng tido je tgk org tersyg ada kt sebelah.and share everything sume dgn dia..oh bestnya huhu.tp kalau masing2 tak sngup nk bertanggungjawab lg dgn gelaran hubby and wifey just forget about it nk kawen awal ke apa.tak psl2 jd janda/duda muda hehe

nn said...

im 21 n i wanna get married toooooo.

Abg Din said...

kalau dah sampai jodoh, kawin. tak yah kira masih muda ke dah tua... klu tak dpt jodoh lg haru...

Noorlaila Mohamed Nor said...

tak ready lagi
so akan lambat laa kot
haha

~pendekgemukbertompok.~ said...

saye pon kawen umor 21;p
banyak cabaran+dugaan, tapi yg penting niat kerana Tuhan,iAllah nnti dipermudahkan selalu:)


xoxo
pja

HonEyBuNNy said...

ihihi..nak jgk tawin muda...tp bila pk2 blik....xjd la..uhuhu..coz byk g xready..huuh..

Followers