12/10/2009

Novel yang best dan sangat best.

hari ini i nak share novel yang bagi i tersangatlah best. i memang
suka sangat baca novel, kalau ada masa i mesti akan baca novel
ni dan kemana-mana je i mesti bawak satu novel dalam handbag.
dan kalau i pergi kedai buku, i selalunya memang confirm akan
beli satu novel walaupun ada banyak lagi novel yang i tak habis baca.
tapi i selalunya akan baca novel english sebab novel melayu ni
kebanyakkan nya meleweh-leweh tapi ada jugak yang best.

kalau novel melayu, i suka baca Ahadiat Akashah  sebab bagi i,
novel dia pasal life. i tak suka baca cerita yang tak logik, i mean
semua mestinya indah. kalau heroin mesti cantik, kalau hero mesti
hensem. bagi i Ahadiat Akashah menceritakan tentang kehidupan
sebenar. memang i suka sangat. cerita dia takdelah merapu -rapu.
tapi sekarang dia dah tak publish novel dia lagi. adik i ckp, dia baca
paper hari tu Ahadiat Akashah dah bankrupt. maybe orang tak dapat
terima cara penulisan dia kot. yelah, hati manusia kan lain - lain.

ini antara novel Ahadiat Akashah yang i suka :



cerita ni pasal couple ni kena khawin dengan pasangan yg dipilih oleh
parent mereka, mereka khawin juga tapi berjanji akan cerai dalam
masa 3 hari. tapi pasangan mereka tu hebat2 belaka, kalau fikir
logik akal memang tak akan cerai. i penat nak type.
kalau nak baca sinopsis dekat sini.




baca sinopsis dekat sini.




yang ni memang best, pasal remaja main skate.
nampak selekeh tapi sebenarnya anak orang kaya dan semuanya pandai2.

ada banyak lagi yang i suka tapi tak jumpa gambar dan malas nak
amek gambar cthnya macam balak cun, mr.nice guy, cinderella 98
and macam - macam lagi lah. dan selebihnya i suka baca novel english
dari Cecelia Ahern. Ala yang tulis cerita Ps I love you, when rainbow end,
if you could see me now, thanks for the memories and banyak lagi. i sekarang
tengah giat nak kumpul novel die dan elizabeth scott. semua cerita best2.
















semua cerita ni best. pasal love, family, forgiveness macam2 lagi lah.
memang best sangat2. kepada peminat-peminat novel, memang tak
rugi lah kalau beli novel ni. walaupun mahal, worth it lah :)

9 comments:

faiq said...

kwn ku gile kt Ramlee awang mursyid

dianna said...

oh die pun great jugak. :)

+black.angelz+ said...

Hua..cecelia ahern..syok iler bace buku dia..tggl nak bli yg buku di the gift 2..tiara kumpul novel yg terbitan little black dress..hehehe

Syarifah Nadiah said...

lalala peminat novel rupa nya..
sy tk minat sgt. huuu cite lambat em
tgk movie lg cepat. :P

dalinee opart said...

hey~
i love to read english novel too
cecelia ahern not bad... but why dont u try danielle steel...
her novel damn cool
and perhaps you should try
shopie kinsella and racheal Gibson tooo~
they are awesome novel~

Noorlaila Mohamed Nor said...

lama dah xbaca ahadiat akashah punya
:)

Zuratul Ain said...

Ahadiat Akashah is the best!
I suka baca novel dia;lagenda budak setan.
Sangat best.Memang leleh habis baca novel ni.
I love Cecelia Ahern too!

AMRIHDWF said...

Tapi kenapa ya aku ngga gitu suka baca novel?

The Genuine Idea

miss fifi said...

I prefer Sarah Dessen's books, they are cool~

Followers