12/22/2009

Plus peronda, hantu dan kereta rosak.

kalau nak dikenangkan balik kenangan ni memang tak boleh lah
nak di kenang2. haha rasa kelakar pun ada, sedih, dan penat
terutamanya. seperti yang semua orang tak tahu, pada hari khamis
yang lepas i dan keluarga pergi ke putrajaya untuk pergi wedding
my cousin, abg kemal. the wedding was awesome and the food
was great. two thumbs up. :)

ini nak cerita kenangan pada hari ahad, iaitu hari perjalanan balik
semula ke kedah. selepas penat2 abes wedding dan acara buka
hadiah semua. kiteorang bergerak balik pukul 10 malam. dan of course
papa berada dalam keadaan ngantuk, seingat i lah kan. 3 kali
papa berhenti tidur. tapi masih ngantuk jugak. yelah penatnya Tuhan
jelah yang tahu. tiba2 dalam perjalan kereta berbunyi gang!gang!gang!
macam ada satu besi dari bawah kereta yang terseret.bayangkan waktu
tu pukul 4 pagi.dahlah gelap, nasib baik ada handphone mama boleh
buat lampu suluh.takde ape bawah kereta.pelik kan?

then nasib baik ada plus peronda datang, tolong kiteorang, rupanya
ada besi 4wheel drive yang patah. nasib baik encik plus preonda tu
cekap dan sanggup tolong kiteorang.bayangkan its 4am in the morning.
dah lah dia kene masuk bawah kereta bagai. terima kasih lah encik
plus peronda. anda memang hebat dan superb.

waktu tengah betul2 kan tu, i nampak something.memang i kuatkan
semangat sebab takkan nak cerita dekat situ, dengan kereta tak
boleh gerak semua kan? dia tak kacau, melambai dari jauh je.
ish pengalaman. pengalaman.

lepastu kiteorg berhenti dekat perhentian gunung semanggul untuk
sembahyang dan makan. kemudian, macam biasa lah teruskan
perjalanan. tak sampai bape minit jalan, tiba2 enjin kereta termati.
nasib baik papa sempat bawak kereta ke tepi.cuba start pun tak boleh.
ape masalahnya pun i tak tahu. akhirnya again encik plus peronda dtg.
tapi kali ni orang lain. kereta kena tarik sampai plaza tol.semua orang
papa call untuk dapatkan khimat tow truck. dan papa call staff papa
untuk amek kiteorang bawak balik rumah.papa tunggu sana.








muka boring minah. hehe







kereta kena tarik




encik ni drive kereta papa sampai ke plaza tol




lepak dekat plaza tol




kereta kesayangan papa yang banyak mengeluarkan belanja. ehehe


hmm. dalam pukul 11 kiteorang sampai rumah. papa pulak sampai
dalam pukul 2 petang. kiteorang pergi makan dan balik rumah
semua orang terbongkang. kelakar tapi dapat jugak pengalaman
dari semua ni kan?

3 comments:

Liyanaa. said...

seram gilaaa seram gilaaa.

sbb tu family i kalau nak jalan jauh taknak waktu malam or awl pagi, seramm nok ;p

fiera said...

pengalam makes perfect. tapi bc cite u tuh, mmg takut. mau demam seminggu tau.

noin said...

mane pic makhluk tu? wuuu (seram gle)

Followers