2/18/2010

Jangan racist lah weh.

semalam i dan keluarga menonton wayang cerita percy jackson &
the lightning thief.sangat marvelous weh gua cakap sama lu. kalau hendak
menonton mesti lah dgn tujuan fun bukan tujuan serious utk pembelajaran
ke hape sebab cerita memang sumpah merepek terpesong akidah. ada ke
petir boleh curi weh? dan ade ke pula dewa boleh berperang? sangat tidak
logik bukan? tapi itu bukan pointnya disini.pointnya adalah cerita sgt best
dan fun dan pergi lah tonton. :)




suka babak ini. tonton lah wanita ini, fun weh cara dia bunuh orang.


oh dan kanak-kanak bawah umur boleh lah paksa mak bapak
tonton sekali kerana adanya jejaka ini.kerana beliau gagah.

tapi yang kurang best semasa menonton movie yang best ini adalah 
apabila ada golongan yang racist. i benci okay. kalau boleh tampar, 
dah tampar dah. tapi takut, nanti kena tampar balik. dah lah lelaki. 
kalau lelaki, kena tampar dengan perempuan, dikhalayak ramai agaknya 
apa yang mereka buat eh?

okay balik kepada cerita racist, ada 2 row dihadapan i adalah sekumpulan 
orang cina, semua hot dan hensem belaka ( tak tipu ok ) dtg sekumpulan
mestilah ramai kan? jadi mesti bising sedikit. alaa anda pun sama lah,dtg
dengan kawan-kawan pergi makan ke, main ke, mestilah bising kan?
tapi mereka bising sebelum wayang start, bising sebelum iklan start, 
jadi i think its okay. lagi pun bukan bising duk memekak bercakap bahasa 
china ke apa, tapi bergelak ketawa ambil gambar and I THINK ITS OKAY. 
I REPEAT I THINK.

then ada satu mamat MELAYU dekat belakang i cakap macam ni,
diam ah weh, raya cina dah habis dengan nada yang sinis.kalau i yg dengar
i pun sentap weh. tapi sekumpulan china ni cool je. tak menjawab apa pun.
dieorang senyap dan buat hal masing-masing which is good then fighting 
back kan?but it is really necessary to say something that sound racist? 
yelah sekarang raya cina kan, perlu ke cakap raya dia dah habis? 
kita tahu ke bila raya dia habis?kalau raya kita sampai sebulan kita 
sambut, setiap shopping mall duk pasang lagu raya 24/7, lepastu movie 
pun penuh je orang kita. itu boleh pulak kan? entahlah. janganlah racist.
tak pernah dengar ke pepatah bersatu kita teguh, bercerai kita roboh? 
are you that stupid to understand that? fuhhh



 

ambik ni, print dan tampal dekat pintu bilik.


4 comments:

lassiegewdix said...

hoho .
cte percy jakson 2 mmg gempak !
superb cool .

Ery Farieha said...

mst laki melayu tu gang gk kan?
laki kalo gang masuk wayang, mmg cenggitu. huhuh

arekymz membuyau said...

uh..
kecoh gle mamat tuh...
skali kene bantai reramai ngan mamat2 cine tu kang baru tau..

ween said...

erk. glad they were not fighting. apa la lelaki melayu itu, heh!

Followers