3/07/2010

can malaysian be this polite?

tadi pergi ambil stok shawl. and then banyak jalan tutup sebab ada
final le tour de langkawi banyak polis and tourist datang. tapi mcm
malu pulak dengan tourist, sebab yang ramai dekat KL bukan org
Malaysia tapi orang bangla. mesti dieorang confius sekarang ni dieorg
ada dekat Bangladesh ke Malasysia kan?

after pergi ambil shawl sempat jugak pergi times square teman my
housemate beli beg. then i sempat ambil satu baju heee then pergi
makan Mcd. and there is one incident that really wake me up tau.
ade couple org putih ni tgh makan. tapi dah nak abis dah. orang
ramai sangat2 yang tak dapat tempat duduk, then dieorg ni cepat2
bangun and SIAP TOLONG KEMAS AND ANGKAT TRAY
LETAK DEKAT TEMPAT BUANG SAMPAH TU. ya Allah,
politenya. siap cakap sorry pulak tu dengan org yang nak duduk
tempat dieorg tu, padahal its not their job to do all that kan?kan?

well, boleh ke orang Malaysia buat macam tu? its contra tau.
ada dua orang lelaki remaja makan depan i. then dieorg dah
habis makan. tray dieorg sampah sarap semua dah kene pungut
dengan org McD. cuma dieorang tak abes minum air lagi.sepatutnya
bagi i, bangun je lah. minum air sambil jalan ke, duduk dekat seat
yang kat depan2 kedai ke. ni dieorg boleh duduk selamba dekat
meja tu, macam tak nampak orang lain lagi ramai xdapat duduk.
ermm. malas lah nak komen panjang2. nanti ade yang sentap pulak.






shawl baru wehhhh.

2 comments:

ms.Teddy said...

em..klu perasan lah..restoran cm mcd n kfc tue actually self service tau..tp kite kt cni jek xreti2 nk bersih kan sampah2 kite pas mkn..omputih tue dh biasa dh kt tmpt org..tp mmg respect lah cara diorg pkr kan org laen tue..

¿n0die? said...

yerp, sbenarnya mmg self service. kt overseas kalu u notice sume bwt sndri. dats y xterkejut mat saleh tu bgn angkat tray. dorang di didik cara mcm tu. cuma kita ni ja..

Followers