3/02/2010

Red gincu.

salam semua orang. apa khabar hari ini? ada baik? hehe :)

tahu tak gincu tu apa? gincu tu kalau korang tak tahu ape,
maksudnya lipstick lah. lipstick yang orang selalu pakai dekat
bibir hari-hari tu. hari tu ada 2 3 email saya dapat bila saya buat
entry pasal artis malaysia. lipstick apa yang saya pakai, nampak
neutral lah konon. actually, time tu lightning yang membuatkan
bibir makk ni nampak neutral. hehe sebenarnya lipstick tu warna
pink cair. tapi not bad lah. i suka pakai, sebab xnampak ketara
sangat. sweeet ja. :)


ignore sama itu lingkaran hitam bawah mata ye. tak cukup tidur.
kan i dah cakap i busy. hehe 


hidung memang terkembang sikit time ni. takpe focus pada bibir ye.

okay mari kita lihat lipstick apa yang i pakai, seseungguhnya pada 
kak normala dan alyshah saya hanya pakai lipstick jenama maybelline 
sahaja.dan kadang2 kalau bibir kering dan merekah dipertengahan kelas, 
saya akan pakai lipice nivea yang perisa cherry tu. oh memang i like. 

kalau nak cari lipstick ni senang je, pergi guardian ke, tesco ke, 
ape2 tempat lah yang ada jual barang2 maybelline mesti ada punya. 
harga rm24.50 sahaja dan labelnya adalah pinkfairy atau P12  :)


okay nampak sangat baru beli ( yelah dah abes, kenalah beli baru hehehe )



actually ni cover yang lama, yang baru punya dia tak tulis pinkfairy
dia tulis code P12. sorry terlupa nak snap gambar.

P/S : jangan cakap tak sesuai atau taknak pakai lipstick, sebab one day 
kita kena pakai jugak dan kita kena make sure yang warna lipstick tu
sesuai dengan warna kulit kita baru orang tak pandang pelik. 

dan lagi satu, sorry kalau entry ini ada MENGANNOYINGKAN sesiapa.



9 comments:

hanna said...

x leyh hidup tanpa lipstick
heee~

nway salam perkenalan.
(^.^)

fitriah said...

cantik! suke lipstick pink :)

Ery Farieha said...

i susah nk crik lipstick yg sesuai.
kdg2 pkai x nampak lgsg.
oohohoh

ada.m0khtar said...

cam cun je colour pink tu.. nak gi beli gak r =)

@ku d! sin!e said...

ahaa..!
lip ice aku ilang..

lassiegewdix said...

lassie x bley pkai gincu mybelline .
t bbir kerin + pecah2 . hoho .
loreal terbek . :)
prmte gak . weee ~

Eyriqazz said...

boleh hidup tanpa lipstick..hik3..

Lyana Hisham said...

hee i ade nih ;)

sasha* said...

i ada satu je lipgloss yg ada strawberry tu haha T_T

Followers