3/01/2010

Siapa kata perempuan bertudung tak cantik?


A = me
B = my guy friend

B : kenapa kau pakai tudung skang? aku tak suka.
A : pehal kau tak suka lak?
B : ntah susah ah kalau pakai tudung. tak cantik. free hair baru lawa.
A : bodo kau ni.
B : tengok ckp bodo baik tak yah pakai tudung.
A : sah bodoh kau ni.

siapa kata perempuan pakai tudung susah? siapa kata perempuan
pakai tudung tak lawa? sini cakap depan muka aku me.








dan yours truly mesti lah ada kan.



ke maksud kau perempuan freehair lawa macam ni??



atau ni?



ha memang lah lawa kalau dah duk terkangkang, ternganga sana sini.

16 comments:

Melz said...

gadis bertudung nampak sweet ;)

AiNuL said...

sis y atas sekali tu..memang sweet sangat2..huhu,
yup gadis bertudung lebih tampak manis..bukan hanya terbatas pada rupa paras bahkan pergaulan adabnya serta tutur bicaranya...

Ery Farieha said...

hey sape laki itu?
durjana sungguh.
opsss maap
ehh u dlu free hair ke?

pakai tudung tu lbh chantek ok!

fitriah said...

pakai tudung lagi lawa. manis..:)

q-nizam said...

i choose pakai tudung..
xsalah kan?

lieya orange M.I. said...

saya akui, gadis bertudung mmg cantik..=D

lassiegewdix said...

yurp .
mmg cntek if bertudung .
bertmbh manis + sopan .
tp tak bermksd yg freehair itu x sopan an .
;)

Muhammad Hanafi Bin Sulaiman said...

pakai tudung bukan setakat manis cantik. ia melengkapkan suruhan Allah..

ada org yg tak faham soal bertudung..bukan hanya trend atau cantik, malah ia lebih besar drpd itu..

http://hanafism.blogspot.com/2010/01/aurat-tudung-bukan-trend.html

http://hanafism.blogspot.com/2010/01/bukan-tudung-sarung-nangka-tu.html

sudilah kalau ade mase terluang melawati disini

AdawiyahAkbar said...

biarlah kita niat pakai tudung sebab Allah Taala & sebab tuntutan agama Islam. ((;
tp sekarang ni banyak sgt perempuan pakai tudung tapi bila dekat friendster, facebook dll kalau boleh semuanya nak didedahkan. nauzubillah min zalik. T_T
moga-moga kita semua terhindar dr perkara begini. amin. ((;

s h a r v i na said...

ehe.
knp lelaki tuh pelik ckp mcm tuh kt u?
i ase, pkai tudung cntik kot.
wlupn i x bertudung, ramai kwn2 i soh i pkai tdung.lg2 guys. ;)
dorg ckp cntik.
tp, i je x brani lg nk ambk risiko tuk bertudng.ehe.
blum ready kot.

sasha* said...

pakai tudung lg cantik dan selamat :)

Muhammad Hanafi Bin Sulaiman said...

Adawiyah: sy setuju dgn kamu.. Pakai tudung, kerana Allah..

tp jangan jd kan alasan x bertudung sbb i x ready lg..

sbbnya, malaikat maut akan jemput kita tanpa bertanya u dah ready ke??kan??

Jadi mudah2an semua yang belum bertudung, dapatkanlah tudung2 yg menepati syariah Islam di gedung2 berhampiran ya..

Pakai tudung jangan ikut trend, ikut sunnah yah

Redbloodsnow said...

ek ehhh...haaa, zie pun nk gak marah si B tuh bodo..hahaha. sape kate ppuan tudung x sweet. lg sweet di mate ALLAH taw..tol x.

ape yg penting keihlasan bertudung. Takut dgn azab Allah, bkn kerana nak cantik. tol x dianna :) hiksss

hanny nadia said...

nasib baik rebecca tahan
baju dy dengan tgn.
kalau tak,segala benda
nmpk
heish

ahmad din said...

betul, betul, betul.

Pakai tudung yang menutup aurat boleh dapat pahala, ha nanti boleh masuk syurga (insyallah).

Banyak kelebihan orang yang ikhlas bertudung ini. :)

Anonymous said...

Bertudung tp nmpk benjol2 lagi la lawa! Jilboobs. Puik.

Followers