6/02/2010

if its preloved, why it is expensive?

kalau ianya sudah dipakai, dan ianya dijual. kenapa mahal? i mean
terlalu mahal seperti baru. kalau baju itu used once atau never worn
boleh lah letak harga mahal sikit. tapi kalau dah ditulis used ada defect
pulak tu. kenapa mesti mahal sangat sampai RM35++ kalau barang yang
dijual itu adalah beg LV original yang harga asalnya adalah RM1000++,
munasabah lah jugak kalau kamu jual mahal2 kan walaupun used ke,
ataupun ade defect tapi tak nampak sangat. tapi kalau setakat dress
yang takde jenama tu tapi nampak unik sikit yang kalau kat Times Square
atau Sg.Wang leh dapat yang baru cuma kena tambah beberapa RM je.
kenapa jual mahal?

bukan nak tutup pintu rezeki orang atau ada perasaan tak puas hati kat orang
cuma pelik. macam tak relevan. bukan semua blog preloved jual baju mahal2,
ada yang letak harga sangat berpatutan tapi kepada yang sesetengah yang
macam takde hati perut tu. boleh lah tolong ubah perangai sebelum kena ban.

actually, nak update pasal benda lain. tapi tengah upload gambar yang sangat
banyak. jadi update lah pasal benda ini dulu. btw, i akan buat satu contest.
pasal webcam. tapi nanti dulu. bukan hari ini. sebab tengah nak fikir hadiah.
so, buat masa ni. cepat2 lah pergi posing2 depan webcam. hehe ;)






No comments:

Followers