7/06/2010

Ringtone ayat Al-quran haram.

yer. ianya menjadi haram apabila kita gunakan sebab bila kita angkat fon, ayat
menjadi tak lengkap dan maksudnya akan berubah dari yang sepatutnya, jadi
untuk mengelakkan perubahan makna ayat yang boleh membawa kepada yang
tak sepatutnya, lebih baik kita jangan guna ringtone ayat al-quran. and please
read what wrote in picture below. semua benda yang kita tak tahu ( mungkin ada
yang tahu kot ) ada dijelaskan disini. jadi, harap kita semua tak ambil ringan lah.

credit : here

tapi banyak sekarang orang nama mula dengan mohd ( dipendekkan ) contoh nya
macam mohd zaki. jarang ada orang nama Muhammad Zaki kan? jadi, kita perlu
ubah yer. nanti dimasa akan datang, pesan dekat rakan taulan, makcik pakcik,
datuk nenek semua. guna Muhammad bukan Mohd. okay sharing is caring. pergi
cepat share dengan orang ramai. :)

9 comments:

suhaisweet said...

Ok..good info..Anyway Nice..Visit mine if u free friend.. Bloody Day!

Miss Izah Mohamed said...

THNKS 4 THE INFO

Zaidah said...

terima kasih atas info yang memang cukup berharga...

Rara Nasiha said...

good info. tapi kalau guna ringtone ayat alquran utk alarm macam mana? tetap tak boleh eh?

hudhud said...

babe, mintak izin nak share dekat blog boleh? :)

CIK ERYN said...

tenks f0r da info
tp setakat ni tak penah lg eryn buat ayat quran jd ringtone..

mra_mj said...

thx dear

Liyanaa. said...

pheww i pun was was jgk bila dgr org guna ayat kursi atau doa taubat sbg ringtone dorg, bbe, i nk minx izin utk share dekat blog i ey. <3

lassiegewdix said...

makcik kite pakai ringtone ni .
cmne nk terangkan kt die ea ?
urrrmm

Followers