7/03/2010

Tiada siapa datang blog kau kalau kau......

SOMBONG.

memang ini memang kepantangan. kalau kita tengok orang tu, kita tahu dia sombong.
kalau kita baca tulisan dia kita tahu dia sombong. macam kononnya kau tak reply
pun SATU komen pun. kau buat tak pedulik dekat semua orang yang datang blog
kau dan tolong naikkan trafik blog kau. memang orang tak ingin dah lah nak dtg blog
kau walaupun blog kau best macam ape sekalipun. lain lah kau artis, sampai tak
menang tangan nak reply komen dan visit setiap blog kan? itu boleh aku maafkan.
ini kalau blog kau adelah blog insan biasa macam aku ni. lepas tu nak menyombong
macam unique visitor kau sehari 5000 pulak kan. memang tak dapat lah weh.

pertama sekali nak bagitahu kenapa perlu menyombong dan membongkak diri?
kadang-kadang kita tak tahu apa yang kita tulis tu disalah predict oleh orang.
tu sebab kita kena fikir before tulis. jangan nak cakap ini blog aku sukahati 
akulah. kalau tak suka tak payah baca. sekarang ni kau buat blog untuk orang
baca. kalau taknak orang baca, baik buat private blog tu atau ambil pen dan
cari buku lama-lama buat diary. senang takde orang baca. banyak sangat dah
saya jumpa blogger yang sombong. macam entah apa-apa weh. so not cool lah.
haha geli hati gua. kalau siapa yang ada nuffnang dan memang nuffnang kalau
nak dapat earning ribu-ribu tolong bagi jaga trafik, kau janganlah menyombong.

sekadar teguran sesama blogger. janganlah tersentap atau terasa hati sangat yer.

11 comments:

I n n z said...

setujuuu ! xD

aanz said...

aahahahaaa..
ade jugak org poyo mcm tu kan..
kerek je laa..
dia rasa dia hot stuff kot..

rammyd said...

sesetengah blogger mmg ade yg macam tu.. huhu. xpatot2..

'f''a'E'i'OU'z' said...

relex2.biase la 2.dah rmai follower..haha..nmpk post nie kat gengbloger..

Ery Farieha said...

uihhh
marah sapa tu cik dianna?

CIK ERYN said...

saye sumbung tak cik diana..?
hehe :)

ilif said...

tapi asal dulu penah komen kat sini, cik dianna tak balas pun :P

hudhud said...

betul2 i paling tak suka yg mcm ni oh. kalau i bg statement tu i tk kesah la kalau dia tk nk reply kan. tp kalau yg i tny smthg. ada dulu i tny blogger ni brp dia beli macbook tu sbb i berminat. siap suruh dia buat review lagi. tp hampeh, entry baru dah berlambak. cmnt i lgsg dia tk reply. i benci oh. i tk faham knp org blh layan lg blog dia. tk rasa annoying ke? haha entah laa. even boleh cari kat google pun, buat je la. kan kan?

starzieti said...

sy pon stuju sgt2..yeah !

lassiegewdix said...

tol tuh syg !
sokong ~
slalu lassie unfollow jep org gitu .
hati tak saket .
HAHAHA

kucing said...

"jangan nak cakap ini blog aku sukahati
akulah. kalau tak suka tak payah baca. sekarang ni kau buat blog untuk orang
baca."

haha. wat a joke. dulu ko pon macam ni. yup, im yo stalker.

Followers