11/02/2010

Tutorial : Jadikan Facebook anda secantik ini?


assalamualaikum :)

( tekan-tekan gambar untuk lebih besar dan terang )



homepage facebook dan tumblr saya :)

okay kalau korang semua nak homepage facebook dan tumblr saya secantik ini.
mari saya ajarkan tutorial nya yer. tutorial tak seberapa nak tutorial lahkan.
sekadar nak berkongsi ja. sebab suka sangat. kalau siapa yang dah tahu pasal
ni boleh lah scroll cepat2. baca post saya yang lain pulak k. jangan ah tekan X
terus. sentap mak nyah.

ok first step :

1. pergi klik/tekan/picit dekat TOOLS :



2. Click dekat Add-ons :



3. dan anda akan berjumpa gambar di bawah ini. dan click Get Add-ons.



3. Then type stylish and hit enter.



4. Anda akan nampak add-ons stylish ni dan sila klik add to firefox.



5.Dan nanti dia akan suruh korang install, just klik the install button.



6. After dah install, dia akan suruh restart firefox, just restart firefox.



7. Nanti bila firefox dah restart, korang akan jumpa page ni. dan klik je dekat
arrow merah tu k.


lepas tu akan keluar banyak theme yang cantik2 untuk facebook, tumblr 
dan macam-macam lagi. you guys just klik dekat link tu and klik instal to
firefox, then tadaaaa... cuba tengok facebook korang. cantik ke tak :)

p/s : ni tutorial untuk firefox, kalau nak yg chrome punya. request k? and
kalau ade apa-apa yg tak faham. boleh tinggalkan komen. thanks. 

UPDATE : kalau nak buang balik the theme, katakanlah kauorang tak
suka pulak theme tu secara tiba-tiba. boleh buat macam ni.

 Tools > Add-ons > User styles > klik dekat theme tu > uninstall


12 comments:

**hudalulu** said...

kalau nak kembali yang normal balik camne eyh?

firdainn stylish korean fesyen said...

kalau dah install tu dia akan jadi lembap loading tak?

firdainn stylish korean fesyen said...

kalau dah install tu dia akan jadi lembap loading tak?

firdainn stylish korean fesyen said...

kalau dah install tu dia akan jadi lembap loading tak?

Fyka said...

nak yang chrome punya...

dianna said...

firdainn : as far as i know, loading tak lembab. :)

firdainn stylish korean fesyen said...

kalau kita install tu..semua rends kita akan boleh tgk new facebook kita tu ke or just laptop yg install je boleh tgk?

dianna said...

fyka : nnt i try cari.

firdainn : kita ja boleh tgk. :(

Maisara Aina said...

sis, nak chrome punye tutorial :)
tanxs!

KhalTamarPlus said...

Hmm.. nak jugak layout tuk facebook cantik2 macam friendster dulu ea? At least sedap mata memandang. Thanks coz passing idea.

masshie mastura said...

haha i kentut?:P
btw ur tumblr lawala. thanks for da info :)

aion said...

yes sis, nak chrome punya :)

Followers