11/05/2010

Bas terbabas lagi. Bukan genting sempah. bukan highway plus. tapi di PEKAN.

assalamualaikum :)

semalam dekat twitter ramai sangat orang tweet yang ada bas terbabas
lagi. i thought ni kisah bas terbabas yang dulu. yang dekat genting sempah.
rupanya ni yang terbaru punya. bas terbabas lagi dan kali ini dekat
PEKAN. Bas ni daripada johor nak ke kuantan dan membawa 33 org
penumpang. mak aihhhh bas penuh tu bang, kenapa bawak laju sangat?
dan nasib baik hanya seorang saja yang maut dan ada 2 orang lagi
cedera parah. nasib baik???? bukan nasib baik, maksud saya, nasib
lah tak meragut lagi banyak nyawa. kalau sebelum ni berapa belas
orang dah mati kan. adoiii...

saya peliklah, kenapa pemandu-pemandu bas ni tak ambil iktibar.
sebab bukannya tak pernah berlaku pun kejadian bas accident ni.
tahu lah benda kalau nak jadi kita tak boleh buat apa. but boleh tak
kalau kita berhati-hati? kau tu bawak nyawa orang. bawak anak bini
orang. tolong lah jaga sikit perasaan kau tu, jangan asyik nak bawak
laju je. hish geramnya aku. sekarang ni. marilah kita renung-renungkan
dan kepada semua pemandu bas, kejadian ni bukan dua tiga kali
berlaku. dah banyak kali. tak percaya tengok gambar-gambar ni.

Bas terbabas di Sutong, Sarawak
credit : sriamannews


kemalangan paling dashat! highway plus.


Highway Karak-Kl ( 18 orang cedera )


Dalam perjalan dari KL-Klang
( bas terbabas langgar 16 besi penghadang jalan )


Bas terbabas di Bintulu


Waktu nak masuk UM/Kerinchi
( rapid ni memang laju nak mampos. menyampah aku! )


harap semua orang akan ambil iktibar. tapi ada ke pemandu bas yang
akan baca blog ni? hish tak munasabah betul lah kan. tapi kepada org
lain tu, boleh lah sampai-sampaikan. tunjal je kepala pemandu bas yg
degil-degil tu. hish!



5 comments:

^linas^ said...

scary!

aNiSa hANg tUaH said...

errrkk

sangat menakutkan.

syufaa said...

uishhh..ntah la..skg ni bas-bas plak byk eksiden..haihhh..bhye kt mne2 kann.. :(

░♥si lampu neon♥░ said...

TATOT WEHHH

Zumie said...

hye diana..sy da scry nak naek bas da :|

Followers