11/29/2010

Jadikan Facebook cantik versi Google Chrome.



hai semua. sorry sangat sebab lambat dan lembab bagi tutorial untuk jadikan
facebook cun melecun dekat google chrome. sebab nya adalah terlampau
busy dan sampai kadang-kadang terlupa. hikhikhik

okay so here the way.

1. Pergi dekat sini http://userstyles.org/styles/browse/facebook.com
( you may change after browse/(to any site you want) )
eg : http://userstyles.org/styles/browse/tumblr.com

2. Then akan jumpa page ini. Just choose whatever theme you like.
and click install. 


3. Dan Facebook anda akan jadi cantik macam ini :))


4. Okay, kalau tak puas hati dengan theme tu. rasa tak cantik. rasa nak 
tukar lain. kalian boleh buat macam ni.

Klik dekat mende tu.


Lepas tu klik Tools > Extensions



dan akan jumpa page ni, nampak perkataan facebook tu, klik uninstall.
dan facebook anda akan jadi ke theme asal. lepas tu
pilih lah theme yang baru. goooood luck :)

P/S : CLICK IMAGE TO ENLARGE.


13 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cool
mau cuba
:)
thx yaaa..

Rara Nasiha said...

good info! pastu fb jadi lebih menarik kan. :)

eqacashperlala said...

nice tips ! :)

soffea said...

wah.. sweet jd FB ye.. hehe.

athirahMedan said...

yahhhh, mesti cuba ni ;)

2 H@T! MeN j@D! 1 said...

nak try jugak:)

emaduel said...

coolness!!tp takder eh opt letak gamba sendirik?huhu

emaduel said...

coolness!!tp takder eh opt letak gamba sendirik?huhu

Maisara Aina said...

thanks sis ;))

faiRy said...

besh~wanna try n share dis info..
leyh ea? ;)

Muhammad Khalis said...

What an awesome blog you own! i just can't stop myself from scrolling down!

Keep on writing because I'll keep reading!

εїз Cik Fasya εїз said...

dear..nk share okei..thanks for the info..:)

atiqah said...

omg tak tau pon benda ni wujud,nanti cuba try .hehe tq

Followers