11/28/2010

Stop Child Abuse


Salam. ya Allah terlampau comel semua baby di atas. tercomel segala 
comel. sejak dilahirkan saya sangat sayang pada kanak-kanak, 
budak-budak terutama baby. sangat-sangat sayang. saya ada sederetan anak 
sedara yang saya sanggup buat apa saja demi mereka. <3


tak sanggup kalau ada apa yang buruk-buruk berlaku pada dieorang. 
i heard about this rumors eh bukan i heard about this story. kejam pada 
siapa yang sanggup dera kanak-kanak. pada siapa yang sanggup lukakan 
perasaan, dan fizikal kanak-kanak.apa dah tiada perasaan? apa dah cukup 
hebat nak dera budak-budak yang tak bersalah, yang tak cukup kuat lagi 
nak lawan? memang sampah masyarakat. 

boleh tak tolong jangan dera lagi all this children? apa salah dieorang? 
tak kisah apa jenis penderaan pun. apa jenis kaedah yang terasa terbaik 
pun jangan buat boleh?apa salah mereka? tahu tak kalau kita dera mereka, 
pukul mereka, tampar, lempang benda ni akan beri kesan besar bila mereka 
besar? fuhh full with all the question mark. i bet orang yang dera budak-budak 
ni mesti tak tahu that's why dieorang buat. oh and dieorang heartless memang 
boleh buat benda ni semua. cuba tengok video ni. kalau korang sanggup 
tengok benda ni berlaku dont spread the words.



saya minta tolong jangan pukul mereka. jangan sakitkan mereka lagi.
cuba faham mereka masih tak tahu apa-apa. faham mereka tak
terdaya nak lawan kita. tolong faham mereka masih kecil dan tak sekuat kita.
bayangkan kalau penderaan ni jadi lebih teruk, jadi kepada benda yang
kita tak pernah bayangkan iaiti kematian? sanggup? fikirlah sendiri. 
do spread the words people.

unicef

4 comments:

athirahMedan said...

Video tu macam menakutkan. Tak sanggup nak tengok sampai habis :(

Anisa Hang Tuah said...

sokong!

adyhollowgurlz said...

wajibun knekan tindakan sewajarnya terhadap org yang seksa budak ni haaaa kan kan kan

n0n0i♥a'n'l said...

Noi tak sanggup nak tengok video tu.. macam dapat rasa mesti teruk.. tak sanggup nak tekan butang PLAY.. huhuhu....

Followers