12/21/2010

Pertama kali pakai eyeliner.

Assalamualaikum :)

semua mesti tak percaya kan bila saya cakap pertama kali saya pakai eyeliner kan?
memang lah bukan pertama kali, saya rasa ni baru kali ke-4 kot selama saya hidup 
ni saya pakai eyeliner. sebenarnya, saya adalah peminat setia eyeliner atau orang
melayu macam saya ni panggil celak. saya sukaaa sangat tengok gambar orang 
pakai eyeliner, sebab saya rasa kalau pakai eyeliner ni memang cantik sangat-sangat.
lagi-lagi kalau yang mata besar kan, pakai eyeliner lagi lah nampak macam heroin
hindustan gituuu. :) cuba tengok mereka yang cantik-cantik ni pakai eyeliner. lagi
bertambah-tambah cantik tahu tak. dengki nya aku.




cantik kan mereka semua? tapi kenapa saya baru kali ke-4 pakai eyeliner? kata suka
eyeliner. tapi kenapa pakai 4 kali je? sebab saya ada 2 masalah yang saya sangat rasa
nak menangis. pertama : i have this terrible dark circle below my eyes dan kedua : i dont
have double eyelids and both of them are not the same. faham tak faham tak? kiranya
kalau i pakai eyeliner, takkan nampak sebab i ada satu lapisan eyelid jer yang kalau i
pakai akan tertutup lah eyeliner tu, dan ianya hanya akan nampak bila i tutup mata.
sedih dan kasihan kan? tapi hari tu, i tekadkan diri nak jugak pakai eyeliner tak kira
apa jua pun. i nak cuba sebab i nak jugak mata cantik. dan i try pakai macam ni.







sorry for the gemok faces all over the place. but its not what i want to mention here
people. take a look at my eyes and please understand what problem im having now.
kepada make up artis tu yang terlalu lintas dekat my blog ni, sila bagi cadangan macam
mana i nak pakai eyeliner cantik-cantik kemas kemas yer. sebab i dah penat nak google
and youtube segala bagai ni. HAHA and for those who not make-up artis ( teheeee... )
do feel free to comment if you have any suggestion. <3 


12 comments:

Anisa Hang Tuah said...

gorgeous eyes!

(:

Rozieta Rafar said...

eyeliner awk nampak tang ujung aje la dek..
kat atas mata tue kasi bold skit..

O'gosh said...

saya bukan mekap artis..tapi saya der blaja sikit2..

kalau nak pakai eyeliner tu kena la nmpk BULU MATA tu skali...kasi BOLD kan sikit..INSYAALLAH tambah comey...

GUD LUCK!!

inipaencomot said...

i rasa kan
u kena tebalkan lagi eyeliner yg u pkai
and try wt mekap ala smooky eyes
bru la mata u menyerlah
maybe kena mintak tunjuk ajar kt org2 yg bertauliah

i xla terer mekap
tp biasanya mata sepet cm u mmg kena sentuhan istimewa skit bila mekap
bru la boom boom pow !
hehe
:D

lassiegewdix said...

wah !
lentik ukiran nye .
sayam ! kne pekat keyt yg atas name tu . pastu naikkan keyt yang kt hujung . bg elak mate nmpk sepet .
eceeeeeh . mcm make up artis jep :P

The Nurul said...

pakai yang gel senang nak lukis. bold kan atas mata tu banyak sikit. i pun ada satu je eyelid yang nampak. kelakar je. ala tapi hentam je. pi tengok kat blog i ada yang nampak satu je eyelid. tapi kena bold kaw kaw sikit la. hehe

Izz Azizs said...

boleh saya bagi suggestion tak? HAHA. okay rasanya macamni, yang hujung-hujung tu cuba pendek kan sikit & bold kan kat yang atas mata. and one more, kalau nak nampak mata tu more outstanding, dkat yg hujung tu buat macam swirly sikit. comel, serious :) its just a suggestion okay!

nurulSYAFIKA. said...

aww awwww dianna suka ur style! (:

i dah follow u ya. kalau sudi follow lah balik tp taknak pun takpe hee.

btw, keep in touch ya! cant wait to read ur next entry (:

Syazwani Tajudin said...

heeee,
wani dah sediakan entry khas utk kak dianna :)

http://syazwanitajudin.blogspot.com/2010/12/entry-khas-untuk-cik-dianna-redzuan.html

GOODLUCK !

polka dot said...

panjang gilaaa . haha

p.s : mate kite pon cam awak gak. xde eyelid ;p

Siti Maisarah Zulhaimi said...

saya pun harap dapat enjoy high school neh. tapi tahun depan, saya dapat kelas tak best. T.T

Ain Zulaikha said...

eye liner boleh buat mata kita nampak segar :)

Followers