12/31/2010

Tutorial : How to make welcome page at facebook fanpage.

assalamualaikum.

kalau ada yang dah tahu tentang perkara ini. then, just skip this whole entry but please
read my older entry eh :) thank you. okay, kalau anda yang ada fanpage, mesti lah kene
buat welcome page. baru orang tahu apa sebenarnya page anda tu. anda ni artis ke,
blogger ke, business punyer orang ke, atau apa-apa jelah yang memberitahu orang 
apakah fan page anda tu sebenarnya kan? supaya orang terbuka hati nak like nanti.

  welcome page tu macam ni lah. kalau orang bukak page, ini yang keluar pertama. :)


1. okay caranya macam ni. first of all, korang kena lah make sure korang dah ada perkataan
atau gambar yang sesuai nak letak dekat welcome page tu. 

2. dan lepas tu kau orang boleh klik dekat ini LINK.dan kau orang akan jumpa page ni.

dan klik dekat add to my page. dan korang boleh lah pilih dekat page korang yang
mana satu korang nak letak benda ni. yelah kalau korang artis kan ada banyak page 
kene buat. hehe gurau je awak. jangan nangis.

3. lepas tu kau orang boleh pergi dekat fan page korang dan tekan edit page.


4. lepas tu, dekat bahagian kiri sekali page tu, kalian semua boleh ringan tangan pergi
berusaha klik dekat apps.



5. lepas tu, korang cari lah benda yang korang dah add to page tadi kan. nama dia FBML
kot kalau tak silap. lepas tu klik dekat go to app.


6. dan lepas tu korang edit lah sesuka hati korang. nak letak gambar biasa lah kene guna 
HTML code nya. atau nak letak words, just tulis je lah apa yang korang nak k.

7. dan lepas dah siap, jangan lupa tekan save pulak. lepas tu, mesti korang nak orang yang
pergi page korang nampak welcome page ni dulu kan? jadi korang boleh pergi dekat edit page
balik semula. dan klik dekat manage permission.



8. dan korang cari perkataan default landing page, dan klik lah dekat welcome page
yang korang buat tadi. 


okay lepas tu dah siap. suka tak? suka tak? ha ni nak bagi tahu, yang belum 
like page korang je yang bila pergi page korang akan nampak welcome page ni.
kalau yang dah like, dieorang akan terus jumpa wall je. :)



1 comment:

aion said...

waa cam nak buat je. hehe

Followers