1/01/2011

Ada jugak budak yang benci pakai tudung sampai tulis dekat facebook.


bertudung kan satu kewajipan. kenapa tak suka sangat nak pakai tudung? kenapa
ingat kalau bertudung ni dah tak boleh nak berfashion ke? tu sebab sekarang ni orang
jual shawl dan selendang cantik-cantik. kalau taknak pakai shawl pun, ada dah tudung
bawal yang cantik dan unik-unik. tu sebab orang jual aksesori shawl, bagi lagi nampak
menarik kalau pakai tudung tu. supaya kita rasa yakin dan bangga bila bertudung. ini
kalau macam kes budak dekat atas ni. maybe sebab nak ikut mak pergi rumah sedara-
mara baru dia nak pakai tudung agaknya. memang mentaliti kelas ke berapa ntah ni.


8 comments:

aisya arifin said...

"kalau pakai tudung and pakai baju ketat aku nak baut style baru "

maybe tu pendapat remaja sekarang...

MéuzAngelo™ XXIII said...

ini mcm comment budak sekolah je..
nampak sgt ejaan2 budak2 sekolah..

ade blog rupenye ko ni.. hehe

n0n0i♥a'n'l said...

Yep. Sekarang ni takde alasan untuk tidak cantik bila bertudung.. asalkan make sure jangan berlebihan je dalam ber-fashion.. sebab ada gak fashion tudung yang tak menepati 'kriteria bertudung' yang ada dalam Islam.

Anyway. budak ni taktau lg ni betapa indahnyaaaa betapa bestnya bila kita pakai tudung. Banyak kelebihannya yg mungkin dia pon tak appreciate.

Pity her.

hudhud said...

i faham mcm mana budak ni rasa. cuma i rasa cara dia cakap tu mcm rude sgt la.

skybrown said...

dy bukan kata benci pakai tudung..
dy mungkin x suka di paksa. biar la dy punya hal dengan tuhan kita cuma bley nasihat jek~! yg penting yg pakai tudung ke, x pakai ke sembahyang jangan tinggal. betul x..?

syakey said...

apa la masalah budak ni. -___-

cik dibadeebut said...

bertudung tu tuntutan agm... sebagai umat islam wanita kne tutup aurat.. tak de kelonggaran pada hukum tu.. kita ni kne wajib patuh.. tak takut ker dosa.. tp.. tu terpulang pada diri masing2.. sebb kita dh tegur.. wat entri pasal isu aurat... tudung.. leging.. terpulang diorng nk follow..betul tak??? :)

Cik"Hannah-Afia:3 said...

Doakan je lah dia ni & org lain yg x pakai tudung lagi utk terbuka hati dorang pakai tudung :)

Followers