8/29/2011

Ramadhan meninggalkan kita. :')

hye.. tomorrow is raya and obviously ramdhan is leaving us.
seriously, i never know how special ramadhan before till now 
im 22 years old. *sigh alhamdulillah now im all grown up and
understand how wonderful ramadhan is.

kalau dulu asal bulan ramadhan je seronok sebab tahu dah nak
dekat raya. jadi dah sibuk decide nak pakai baju warna apa
first day raya, baju nak berapa helai, sibuk google baju kurung
moden yang cantik2. beli baju raya 5 6 pasang. sampai pernah
sekali tu, my baju raya ada 13 helai. gila tak gila. but then tu 
semua kenangan zaman jahiliah, kenangan zaman takde akal dan
zaman dimana duniawi tu lah yang paling utama. sekarang, semua
dah berubah, i dont know why but i can feel how special ramdhan
is.. yang paling rasa gembira bulan ramadhan ni adalah bila i tekad
untuk jaga solat. memang dulu solat, tapi biasalah, lewat2kan, kadang2
terlajak tidur, subuh hangus macam tu ja. tapi sekarang, benda tu
semua lah i try nak perbaiki dulu.. and alhamdulillah i see the
improvement. :)

and another joyful thing about ramadhan is of course the food.
my mum is always being awesome by cook all our favorite food.



but no worries jangan sedih2, we win this battle..
tomorrow is hari raya and lets we celebrate it with all the
joyful feeling in the world. so, here i am deep in my heart,
i would like to wish Selamat Hari Raya MAaf Zahir dan BAtin
to all of my friends and to all my blogger friends, to all my
customer, halalkan makan minum dan maaf kalau ada yang berkecil
hati dengan diri ini...

No comments:

Followers