8/26/2011

This is fun. Internship program is fun :)


hye bad bad quality picture we have here. cant wait for my samsung galaxy
s 2 :) wee please september come faster! anyhow, hello everybody who still
have heart, thanks for reading my blog as i dont expect anyone to read it though.
im currently happy as can be seen at my picture above. *uhukk uhukkk sorry
for the disturbing background as im currently at my practical place.

well, i sgt suka my internship program here. walaupun company kecik,
elaun tak banyak but i dpt gain banyakkk sgt experience. sekarang ni i
dekat tax department, xde chance lagi nak belajar buat audit sebab
sekarang i tengah tolong my senior ( which is i loveee so much ) buat case.
yes,my company ada beberapa client yang kena audit dengan LHDN
dgn sbb2 tertentu. iskk tak boleh bagitahu kat sini. ampunnn.. jadi mmg
sekarang sgt penat, boleh kata setiap minggu 2 3 kali pergi LHDN dan hari
tu adalah experience sgt best sbb dapat pergi court *wink

sekarang ni hanya audit jer yg i tak belajar lagi sbb xdpt peluang lagi.
mungkin dekat nak akhir2 bulan nnt baru involve, bak kata my manager *gulp
tapi i ada belajar sikit2, tengok my friends buat dan menjadi annoying dgn
bertanya itu ini pasal audit walaupun i tak kena buat. kahkahkah basically
faham sikit flow audit cuma tak praktis kan lagi. akaun pulak cuma pernah
buat 2 company saja. tapi 2 company tu pun dh rasa mcm 20 company dah.
document mereka mmg "paling" lengkap dan senang nak faham. tapi takpe,
nak belajar mmg kena susah kan? walaupun baru buat 2 company, tapi mmg
sgt faham mcm mana nak buat akaun, sbb bila buat tax, first sekali kena
buat akaun dulu, jadi basically account and tax memang dah banyak belajar. :)

honestly, memang rasa bersyukur sgt sebab dapat bahagian tax sebab i
mmg sgt minat dan suka tax. dapat pulak 2 org senior and kwn yg sgt cool,
mmg happy je lah bila buat kerja walaupun penat dan sakit pinggang.
setiap masa mesti tergelak besar. memang i totally can be myself there.
memang semua benda takde yg perfect, jadi bila ada kurang kat mana2
my company tu, i tutup sebelah mata je lah. malas nak ambil hati sgt pun.
kita pun dah besar kan, kalau semua benda nak ambil serius mmg susah lah.
jadi, dari i stress2 fikir benda tak tentu hala, baik i buat bodoh and buat
kerja i kan? kan? okay i know everyone is leaving my page one by one.
but tq for reading this :)

No comments:

Followers