1/16/2012

Muhasabah diri.

Assalamualaikum.
 Semalam aku rasa macam sangat useless sebab im being selfish. aku rasa sedih dengan diri aku sebab aku  totally not reaching atau try to reach my this year resolution which is to be a better person. semalam kena nasihat dengan adik aku which is totally wake me up. selama ni aku rasa macam aku adalah orang yang paling faham orang lain. aku lah orang yang paling faham apa sebenarnya yang  seseorang tu rasa. tapi aku silap sebab aku tak muhasabah diri. aku rasa aku faham orang tu, tapi sebenarnya aku tak faham. aku lebih percaya pada kata hati aku yang sebenarnya tak betul langsung. aku nak orang faham aku tapi sebenarnya aku yang sebenarnya tak faham orang. which is so sad. sebab selama ni aku  tak sedar yang aku ni sangat selfish. selfish sangat sangat. :(

aku selalu ingat yang aku faham apa yang orang nak, apa yang orang lain rasa tapi sebenarnya aku tak faham. aku tak nak dengar cakap orang, aku rasa apa yang aku buat betul dan apa yang orang lain cakap tu salah dan tak betul dan aku fikir orang tu cakap macam tu sebab dieorang tak faham dan hanya aku yang faham which is very wrong. aku sebenarnya tak faham dan boleh di katakan aku tak nak faham. teruk kan? yerp memang sangat buruk reveal kelemahan diri sendiri dekat blog yang akan dibaca oleh kawan-kawan, haters dan ramai lagi orang tapi aku hanya nak orang ambil pengajaran.

aku dah ambil masa untuk muhasabah diri. hari ni aku janji aku nak jadi anak dan kakak yang baik for the rest of my life. insyAllah. jangan salah faham apa maksud aku nak jadi anak dan kakak yang baik, bukan lah selama ni aku ni anak yang jahat, cuma aku nak jadi baik, sangat baik. tak tahu nak explain macam mana tapi aku harap sesiapa yang baca ni faham lah kan. aku nak ubah juga diri aku supaya tak cepat naik marah, tak cepat judge orang, tak cepat buruk sangka. cakap senang, nak buat susah. doakan lah :)

No comments:

Followers